مرکز عملیات امنیت (SOC) چیست؟
SOC کوتاه شده ی عبارت Security Operation Center و به معنای مرکز عملیات امنیت می باشد. در واقع مرکز عملیات امنیت (SOC) مجموعه ای است که با پایش تمامی فعالیت های ورود و خروج شبکه (LOG) ، تمامی رخداد های امنیتی را جمع آوری و تحلیل میکند و در صورت برخورد با مخاطرات امنیتی با تولید هشدارهای امنیتی و انجام اقدامات مناسب مانع از به خطر افتادن امنیت سازمان شما می شود.
چه سازمان هایی به SOC نیاز دارند؟
برقراری امنیت فقط برای بانک ها و سازمان های مهم و ضروری نیست زیرا دسترسی به اطلاعات محرمانه ی هر سازمان و یا تجارتی می تواند خسارت های جبران ناپذیری را رقم بزند. امروزه با افزایش قدرت تهدیدات و حملات امنیتی و همچنین زیاد شدن تعداد هکر ها برقراری امنیت در سازمان ها و تجارت ها یک امر مهم و حیاتی محسوب میشود. یکی از بهترین و سریع ترین راه های تشخیص مخاطرات امنیتی، بررسی لاگ های سرورها و تجهیزات سازمان ها است که این کار توسط SOC انجام می شود. SOC میتواند حملات درحال انجام را شناسایی کند و با انجام فعالیت های مناسب جلوی اجرای حملات را بگیرد. از این رو شرکت فناوری اطلاعات رجاء پیاده سازی SOC را علاوه بر بانک ها و سازمان های بزرگ، به سازمان ها و تجارت های کوچیک نیز توصیه میکند.
مزایای استفاده از SOC :
از مزایای ایجاد و راه اندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پايش امنيتی تجهيزات، شبكههاي ارتباطي و رايانهها، به صورت 7/24
- نقطهی تماس متمرکز براي رسيدگي به مشکلات امنيتي کاربران و راهبران شبکه
- جمعآوري و آناليز ترافيک شبکه و توليد گزارشات امنيتي در سطوح مختلف
- شناسایی تهدیدات و حملات امنیتی در کمترین زمان ممکن
- پاسخدهي به مشکلات و رخدادهاي امنيتي
- مدیریت و پایش لحظه ای تهدیدات
- کاهش هزينههاي مديريت امنيت شبکه
وظایف اصلی ای که SOC انجام می دهد :
- محافظت فعالانه و شبانه روزی از شبکه
- مدیریت آسیب پذیری ها
- مدیریت لاگ های تولید شده در شبکه به وسیله ی راهکارهای امنیتی
- آگاهی بلادرنگ از تهدیدات امنیتی
فناوری اطلاعات رجاء از معدود مراکز داخل کشور است که توانایی و تجربه پیادهسازی مراکز عملیات امنیت را در سطوح مختلف سازمانی و فراسازمانی را داراست.